Montenegrin

Uprava za Kadrove Crne Gore

Uprava za kadrove u saradnji sa ENA (Francuska škola za državnu upravu) organizuje dvodnevni seminar na temu „Socijalni dijalog"

Seminar će se održati 25. i 26. oktobra 2014.god. u prostorijama Uprave za kadrove (ul.Jovana Tomaševića 2A) sa početkom u 9:15h.

Cilj seminara je upoznavanje državnih službenika sa smjernicama za razvoj uspješnog dijaloga kao važne funkcije socijalne politike i socijalnog rada.

Predavač je g-din Yves Halifa direktor udruženja Alternego.

Dvodnevni seminar na temu „Upravljanje i praćenje promjena u državnoj administraciji"

Uprava za kadrove, u saradnji sa ENA-om (Francuska škola za državnu upravu) je otpočela dvodnevni seminar na temu „Upravljanje i praćenje promjena u državnoj administraciji". Seminar se održava 15. i 16. septembra 2014. godine u prostorijama Uprave za kadrove (ul.Jovana Tomaševića 2A) sa početkom u 9 : 15 časova.

Seminar je otvorila g-đa Jadranka Đurković, pomoćnica direktorice Uprave za kadrove za Sektor za obuku i razvoj kadrova i najavila niz obuka koje će biti organizovane u saradnji sa ENA-om. Prisutnima se obratio i g-din Stephane Maicon, savjetnik za saradnju u Francuskoj Ambasadi.

Na seminaru su predstavljene smjernice za modernizaciju javne uprave i principi rada, modernizacija informacionih sistema države / digitalizacija, politika otvorenosti i razmjena javnih podataka, principi podrške administraciji, itd.

Predavač na ovom seminaru je g-din Mamadou GUÈYE, Šef odjeljenja za « Podršku administraciji » Pri Generalnom sekretarijatu za modernizaciju rada uprave, Služba Predsjednika vlade.

Opširnije...

Konferencija: "Podrška razvoju kapaciteta obuke u državnoj upravi sa fokusom na evropske poslove", 11 – 12 septembar, Baku, Azerbaijan.

Direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vukovic sa saradnicima, učestvuje na konferenciji pod nazivom: "Podrška razvoju kapaciteta obuke u državnoj upravi sa fokusom na evropske poslove", koja se održava 11 – 12 septembra u Baku, Azerbaijan.

Konferenciju je organizovala Komisija za državnu upravu pod Predsjednikom Azerbaijana i GIZ (njemacka tehnička podrška), i dio je projekta finansiranog od strane EU i njemacke Vlade.

Cilj konferencije je da okupi medjunarodne i nacionalne eksperte iz različitih krajeva svijeta, koji će razmijeniti iskustvo iz oblasti efikasnosti i poboljšanja radnog učinka službenika kroz razvoj kapaciteta. Poseban fokus je stavljen na razvoj i predstavljanje strategija za obuku.

Konferenciju su otvorili predsjednik Komisije za državnu upravu, g-din Bahram Khalilov, ambsadorka EU u Azerbaijanu, Malena Mard, predstavnik njemacke Ambasade u Azerbaijan Wolfgang Mossinger, kao i pomoćnik ministra za ekonomiju i industriju Republike Azerbaijan, Sahil Babayev.

Opširnije...

Radionica na temu: Izrada propisa

Dana 10.09.2014.godine u 10h u hotelu „Podgorica" Uprava za kadrove je u saradnji sa SIGMA ekspertima (Klas Klaas i Anke Freibert) održala radionicu na temu "Izrada propisa".

Pored predstavnika Uprave za kadrove i SIGMA eksperata sastanku su prisustvovali i predstavnici Generalnog sekretarijata Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Sekretarijata za zakonodavstvo koji su neposredno angažovani na poslovima koji se odnose na izradu propisa. Na sastanku je predstavljen Nacrt programa obuke za izradu propisa u Crnoj Gori, gdje su prisutni imali mogucnost da se na isti izjasne, i da daju svoje sugestije za unaprjeđenje kako procesa izrade propisa, tako i buduceg programa.

Opširnije...

Na osnovu člana 5 Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem ("Sl. list Crne Gore", br. 38/12), i čl. 3 stav 1 i člana 4 Pravilnika o načinu objavljivanja javnog poziva, postupku i kriterijumima za stručno osposobljavanje ("Sl. list Crne Gore", br. 46/12) Uprava za kadrove, raspisuje:

JAVNI POZIV

za učešće u programu stručnog osposobljavanja

Opširnije...

Strana 3 od 71

You are here: Home