Montenegrin

Uprava za Kadrove Crne Gore

Seminar "Integracija Crne Gore u NATO"

Dana 26.februara 2015.godine u opstini Tivat održan je seminar na temu "Integracija Crne Gore u NATO" u organizaciji Uprave za kadrove i vladinog Komunikacionog tima za NATO.

Predavač na seminaru bio je dr Mehmedin Tahirović uz učešće gosta predavača ambasadora Republike Mađarske u Crnoj Gori Kristijana Poše. Ambasador Poša je govorio na temu "Iskustva i benefiti članstva Republike Mađarske u NATO". Ambasador Poša istakao je istorijske okolnosti i proces ulaska Mađarske u NATO, kao i stepen sigurnosti koji danas osjećaju građani Mađarske. Posebno se osvrnuo na prednosti članstva od momenta uključenja 1999. godine do danas.

Dr Tahirović je govorio o razlozima koji opredjeljuju ulazak Crne Gore u NATO, sa posebnim akcentom na teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore i u vezi sa tim negativna iskustva iz proslosti.

Na seminaru je učestvovalo 39 službenika opštine Tivat, odbornika iz lokalnog parlamenta i predstavnika javnih preduzeća i Uprave policije u Tivtu. Učesnici su pokazali visok nivo interesovanja za ovu temu posebno u dijelu koji se odnosi na benefite članstva Crne Gore u NATO. Pored navedenih učesnika seminaru su prisustvovali predstavnici lokalnih medija opstine Tivat.

Foto galerija

Otvoren ciklus obuka na temu "Integracija Crne Gore u NATO"

Dana 25.02.2015. godine u Upravi za kadrove je otvoren ciklus obuka na temu "Integracija Crne Gore u NATO" i realizovana prva od 8 planiranih obuka na pomenutu temu koju već par godina realizuju Uprava za kadrove i vladin Komunikacioni tim za NATO.

Polaznicima obuke se obratila direktorica Uprave za kadrove g-đa Svetlana Vuković koja je ukazala na značaj organizovanja obuka na ovu temu, Nacionalni koordinator, ambasador Vesko Garčević koji je imao izlaganje na temu "Dosadašnji rezultati i budući koraci do punopravnog članstva Crne Gore u NATO", kao i pukovnik dr MehmedinTahirović koji je i stalni predavač na obukama na ovu temu.

Obuci je prisustvovalo 30 službenika iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Generalnog sekretarijata Vlade.

 Foto galerija

Ciklus obuka na temu "Integracija Crne Gore u NATO"

Uprava za kadrove i vladin Komunikacioni tim za NATO nastavljaju sa realizovanjem obuka na temu "Integracija Crne Gore u NATO" i u 2015.godini. Otvaranje ciklusa i prva od 8 obuka biće 25.02.2015.godine u Upravi za kadrove sa početkom u 09:30h. Polaznike će pozdraviti direktorica Uprave za kadrove g-đa Svetlana Vuković i Nacionalni koordinator za NATO, ambasador Vesko Garčević.

Obuka je namjenjena službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Predavač na obuci je pukovnik docent dr Mehmedin Tahirović.

OBAVJEŠTENJE

Seminar „Opšti upravni postupak" koji je planiran za 18.02.2015.godine ODRŽAĆE SE 20.02.2015.godine u Upravi za kadrove s početkom u 9:30.

OBAVJEŠTENJE O ODLAGANJU SEMINARA

Seminar na temu „Opšti upravni postupak" koji je predvidjen za 18.02. 2015.godine se odlaže. Informacije o novom terminu će biti naknadno postavljene.

Strana 3 od 77

You are here: Home