Montenegrin

Uprava za Kadrove Crne Gore

El. pošta Štampa PDF

Prvi sastanak „Mreže za upravljanje ljudskim resursima"

Uprava za kadrove, u saradnji sa IPA projektom „Podrška Upravi za kadrove" koji se finansira iz sredstava EU i projektom NICO, dana 13. februara sa početkom u 10 časova, održala je prvi sastanak „Mreže za upravljanje ljudskim resursima". Cilj prvog sastanka kom su prisustvovali službenici jedinica za ljudske resurse različitih državnih organa, bio je upoznavanje sa pojmom Mreže, njenim mehanizmima, organizacijom, Konceptualnim dokumentom za uspostavljanje mreže i Akcionim planom. Ovi službenici su ranije upoznati sa idejom osnivanja mreže i putem upitnika izrazili interesovanje za određena pitanja iz oblasti ljudskih resursa, kao što su zapošljavanje i selekcija, obuka i razvoj, ocjenjivanje i sl.

Mreža za upravljanje ljudskim resursima, kao ideja, nastala je nakon formalnog razmatranja prednosti uspostavljanja mreže stručnjaka koji se bave pitanjem ljudskih resursa u Crnoj Gori. Uprava za kadrove je 6. novembra 2013. godine u saradnji sa projektom koji se finansira iz EU sredstava i bilateralnim projektom Velike Britanije, organizovala Konferenciju pod nazivom "Jačanje kapaciteta javnih institucija za upravljanje ljudskim resursima ".

Opširnije...
El. pošta Štampa PDF

Obavještenje

Obuka za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima se neće održati u predviđenom periodu od 03. do 07.02. 2014. godine.Sledeći termin za istu obuku održaće se u periodu od 03. do 07.03. 2014. godine.Na sajtu možete pronaći kalendar obuka za period februar - april 2014. godine.

El. pošta Štampa PDF

Seminar na temu "Ocjenjivanje državnih službenika i namještenika"

 Uprava za kadrove organizuje Obuku na temu ''Ocjenjivanje državnih službeika i namještenika koja će se organizovati u sljedećim terminima: 29.01. 2014. godine, 30.01.2014.godine i 04.02.2014. godine.

Seminar je namijenjen za službenike iz reda visoko-rukovodnog i ekspertsko-rukovodnog kadra, koji kao neposredni rukovodioci imaju obavezu ocjenjivanja službenika.

Cilj seminara je upoznavanje sa novim Obrascem za ocjenjivanje, procesom ocjenjivanja i osnovnim elementima postupka, kao i pitanjima nepristrasnosti, objektivnosti i uravnoteženosti procjene, te određenim nedoumicama.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati

Sektor za obuku i razvoj kadrova,tel. 020/ 203-171

Peđa Davidović,069/090-653 , e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Tijana Vakirević ,067/823-693, e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

El. pošta Štampa PDF

Akcioni plan za implementaciju Memoranduma o razumijevanju između Uprave za kadrove Crne Gore i Komisije za državnu upravu pod predsjednikom Republike Azerbejdžan 2014-2015

Dana 27. januara 2014.godine, u prostorijama Uprave za kadrove, potpisan je Akcioni plan za implementaciju Memoranduma o razumijevanju između Uprave za kadrove Crne Gore i Komisije za državnu upravu pod predsjednikom Republike Azerbejdžan 2014-2015. Gospođa Vuković, direktorica Uprave za kadrove i gospodin Bahram Khalilov, predsjednik Komisije za državnu upravu pod predsjednikom Republike Azerbejdžan, istakli su ovom prilikom da je strateški cilj potpisivanja Akcionog plana ostvarivanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa sa akcentom na poboljšanje performansi institucija i boljeg razumijevanja službeničkog sistema, zajednički rad na promociji demokratije, dobrog upravljanja i principa vladavine prava, kao i jačanja bilateralne saradnje između dvije strane. Akcioni plan podrazumijeva sledeće metode implementacije:

Opširnije...
El. pošta Štampa PDF

Trening trenera za proces ocjenjivanja državnih službenika i namještenika

Dana 15. i 16. januara 2014. godine, u Upravi za kadrove, održan je Trening trenera za proces ocjenjivanja državnih službenika i namještenika.

Cilj seminara je upoznavanje budućih predavača na obukama sa osnovnim elementima postupka, obrascem za ocjenjivanje, interpretacijom rezultata i principima objektivnosti procesa ocjenjivanja.

Predavač na seminaru je bio mr Radoje Cerović.

Tokom januara Uprava za kadrove planira da organizuje određeni broj obuka na temu „Postupak ocjenjivanja državnih službenika i namještenika" na nacionalnom i lokalnom nivou.

Strana 3 od 64

You are here: Home